Nume de utilizator și parolă sau autentificare IP: care este mai bine?

 

Configurarea unui nou cont online este un proces delicat pentru toată lumea. Metode de autentificare securizate: numele de utilizator plus parola versus autentificarea IP. Care este mai bun? Trebuie să vă conectați la contul dvs. pentru a vă asigura protecția completă a datelor dvs. personale. Când este vorba de utilizarea celei mai bune metode de autentificare, ce ar trebui să alegeți între autentificarea IP și numele de utilizator / parola?

 

Nume de utilizator și parolă

Când configurați un cont, acestea sunt primele protocoale de securitate pe care le adăugați în cont. Aceasta vă permite să vă conectați oriunde și oricând, atâta timp cât utilizați aceste acreditări. Cu toate acestea, dacă sunt furate și folosite de altcineva, ele pot fi ușor schimbate, interzicându-vă accesul. În plus, dacă sunteți acasă și sunteți singurul care utilizează dispozitivul dvs., poate fi frustrant să introduceți numele de utilizator și parola la fiecare conexiune, nu? Puteți oricând să configurați browserul pentru a vă aminti și aceste acreditări.

 

Autentificare IP

Dacă utilizați un singur dispozitiv pentru a vă conecta, atunci această metodă de autentificare este mult mai ușoară. Cu toate acestea, dacă cineva vă fură dispozitivul, acesta vă poate accesa cu ușurință contul și vă poate fura datele personale. Gândiți-vă la momentele în care mergeți doar la o cafenea, accesați contul dvs. social media și apoi observați că din motive de securitate nu vi se permite să vă conectați. În această situație este posibil să doriți să vă reconsiderați metoda preferată de autentificare.

 

Care e mai bun?

Dacă sunteți singurul care utilizează un dispozitiv acasă și nu există nimeni care să aibă acces la el, atunci autentificarea IP este cea mai ușoară cale de a vă conecta.

Cu toate acestea, dacă călătoriți sau dacă aveți nevoie să vă accesați contul din mai multe locații, atunci vă recomandăm să utilizați un nume de utilizator și o parolă. A doua opțiune este considerată a fi mai sigură decât autentificarea IP.

 

Din punctul dvs. de vedere, ce alegeți atunci când vine vorba de metode de autentificare securizate: numele de utilizator plus parola sau autentificarea IP?