Daca te afli aici, inseamna ca deja ai un website pe care vrei sa-l optimizezi si sa-l promovezi pentru a atinge o audienta cat mai mare. Vrei sa afli care sunt strategiile de SEO pe care le poti aplica, fara a fi nevoie sa platesti? Super! Hai sa ne uitam peste cinci metode SEO pe care oricine ar trebui sa aplice.

cinci metode SEO si optimizare website

1. Folosirea continutului relevant

Motoarele de cautare analizeaza fiecare website din punct de vedere al continutului si calitatii. In momentul in care iti analizeaza site-ul pentru a te publica in rezultate, motoarele decid daca pagina ta are continut relevant.

Este foarte important sa asociezi intotdeauna titlul cu textul. Continutul de calitate ajuta la cresterea traficului, ce te va pozitiona mai sus in ierarhia motoarelor de cautare. De aceea, este foarte important sa alegi un titlu reprezentativ pentru continutul tau.

De exemplu, daca vrei sa publici un articol despre “cele mai cumparate legume in luna mai”, atunci nu scrie despre plantarea fructelor. (Da, este putin exagerat, dar intelegi ce vrem sa spunem)

Pentru a creste mai mult atractivitatea paginii, foloseste diferite liste punctate, titluri si subtitluri, formatare text (bold sau italic) si chiar imagini. Tine minte ca utilizatorii cauta continut de calitate si atractiv atunci cand se hotarasc sa ramana pe website.

 

2. Publica continut periodic

Odata ce te-ai asigurat ca website-ul tau este bine pus la punct si atractiv, este momentul sa iti tii si cititorii aproape. Poti crea un blog sau o pagina de noutati pe care sa publici informatii periodic, astfel incat clientii tai sa revina cu placere.

Continutul tau trebuie sa fie relevant afacerii tale. Trebuie sa te rezumi la subiecte interesante, care sunt cautate de audienta ta si care mentin cititorii atenti si dornici sa afle mai multe despre tine.

Hai sa luam din nou un exemplu:
Ai un website pentru magazinul tau alimentar. Clientii deja iti vin in magazin si cumpara ce au ei nevoie, dar afla despre promotii doar la locatia magazinului. Cum ar fi sa publici saptamanal noile oferte si reducerile de pret, pentru a incuraja mai multi clienti sa te viziteze?

 

3. Metadata

Bine, acum intram putin in termini tehnici, dar asta este una din cele mai bune metode SEO prin care poti ajunge in primele cautari Google.

Nu te ingrijora, daca ti se pare ceva prea complicat ne poti contacta oricand si te ajutam cu mare drag!

Partea de metadata e de luat in calcul atunci cand lucrezi la website. Nu te vom incurca cu termeni tehnici despre programarea web.

Tine minte ca trebuie sa iti setezi urmatoarele:
– Titlu
– Descriere
– Cuvinte cheie

Daca folosesti WordPress pentru website, poti instala un plugin si iti poti seta tu detaliile respective. Nu este extraordinar de complicat, insa este bine sa ai cateva cunostinte despre aceste detalii din timp.

Vom scrie si noi mai multe despre asta in viitorul apropiat.

SEO si optimizare website

4. Website demn de distribuit

Motoarele de cautare trebuie sa aiba incredere in tine pentru a te clasifica in primele rezultate.
Suna bine, nu?

Ei bine, asta se construieste in timp. Pentru ca motoarele de cautare sa aiba incredere in tine, trebuie ca site-ul tau sa fie demn de distribuit. Asta inseamna:

  • continut relevant
  • folosesti linkuri intre paginile tale
  • adaugi link catre alte surse relevante
  • alte website-uri sa directioneze catre tine.

 

 

5. Descriere prin Alt Tag

Din nou, dam de termeni tehnici. Poate fi putin complicat pentru cineva care nu are cunostinte in domeniu, insa e mai simplu decat pare.

Ai ajuns in momentul in care adaugi o imagine sau un videoclip pe site. Descrierea acestora ajuta motoarele de cautare sa iti localizeze imaginea si sa o asocieze cu site-ul, mai ales pentru site-uri care folosesc doar text. Suna complicat?

Hai sa luam un exemplu. Ai un website despre flori si vrei sa atasezi o imagine cu un trandafir rosu. Care dintre urmatoarele descrieri e mai potrivita?
“Floare 2” sau “Trandafir rosu inflorit”?

 

Ce am invatat din cele cinci metode SEO?

Hai sa facem o recapitulare la cele mai importante idei:

  • Asigura-te ca ai continut de calitate si adecvat afacerii tale

  • Creeaza continut saptamanal (sau chiar zilnic) pentru a-ti mentine clientii informati si curiosi despre ce ai mai facut in ultima perioada

  • Adapteaza-ti titlul, cuvintele cheie si descrierea paginii astfel incat sa le poti vedea in rezultatele Google

  • Scrie o descriere a imaginilor care sa contina cuvintele cheie pe care le cauta clientii tai

  • Mentine un stil usor de citit, cu un limbaj simplu si cu aranjarea in pagina usor de urmarit

  • Dovedeste-le cititorilor ca merita sa-ti distribuie continutul

 

Ce crezi, am acoperit toate detaliile? Ai avea si alte sfaturi pentru imbunatatirea unui website?

2 thoughts on “Tu folosesti aceste cinci metode SEO pentru site-ul tau?

Comments are closed.