SEO World Data Solutions

Ce este SEO?

In ultima perioada, SEO a devenit un subiect foarte abordat de catre specialistii in marketing. O afacere are nevoie de prezenta online pentru a putea avea succes si a castiga mai multi clienti. Totusi, fiecare afacere este diferita si foloseste strategii personalizate pentru promovare. Astazi vom vorbi despre ce este SEO si ce inseamna SEO pentru afacerea.

Ce este SEO?

Ca sa intelegi ce inseamna SEO , este prescurtarea de la Search Engine Optimization, adica optimizarea unui website pentru motoarele de cautare. Pentru a putea aparea printre primele rezultate Google, este nevoie ca site-ul sa contina cateva cuvinte cheie, linkuri si strategii ce „urca” pagina in rezultate. Nu este greu de inteles ce este SEO, insa exista cateva notiuni de baza pe care oricine trebuie sa le cunoasca.

Toti folosim Internetul pentru a putea cauta diferite informatii sau companii. Ca sa explicam mai mult ce este SEO, iti dam un exemplu. In momentul in care un utilizator foloseste anumite cuvinte cheie (de exemplu: pisici amuzante), motoarele de cautare redau rezultatele care sunt relevante si al carui continut este legat de cuvintele cheie. Daca un utilizator cauta cuvintele asociate afacerii tale, motoarele de cautare te vor afisa in functie de continut si de relevanta.

Tipuri de rezultate

Motoarele de cautare afiseaza rezultate platite (primele doua rezultate) si organice. Hai sa discutam pe scurt despre aceste doua tipuri de rezultate, fara a intra in prea multe detalii despre ce este SEO:

  1. Rezultatele platite = o companie plateste pentru a aparea in rezultate pe baza unor cuvinte cheie. Plata se face pentru fiecare click pe care il primeste
  2. Rezultate organice = motoarele de cautare au analizat deja milioane de website-uri si afiseaza ce considera ele ca fiind relevant, in functie de calitate si continut

Multe persoane evita rezultatele platite, stiind ca acelea sunt expuse ca o reclama. In schimb, utilizatorii aleg sa aleaga un rezultat organic, avand mai multa incredere in el.

Din nou, ce este SEO si ce rol are in rezultate?

Strategiile SEO se bazeaza pe rezultatele organice, reprezentand o complexitate de algoritmi si strategii folosite atat de unelte online, cat si de specialisti in marketing.

Indexarea unui website

Poate ai auzit de termenul asta inainte, insa nu ai inteles exact ce reprezinta. Indexarea unui website reprezinta inscrierea sa in motoarele de cautare, astfel incat acestea sa il ia in calcul la viitoarele cautari. In situatia in care un website nu este indexat, motoarele de cautare nu il vor afisa in rezultatele unui cuvant cheie asociat.

Cum functioneaza un motor de cautare?

Fiecare motor de cautare lucreaza prin intermediul unor „roboti” virtuali denumiti crawlers, spiders si bots. Acestia analizeaza constant website-urile aparute si le categorizeaza in functie de continut si calitate. Nu trebuie sa cunosti detalii complexe despre ce este SEO, insa e bine sa stii macar cateva detalii.

In momentul in care cineva foloseste un anumit cuvant cheie, motoarele de cautare redau acele website-uri care indeplinesc urmatoarele conditii:

  1. Contin cuvantul cheie
  2. Au relevanta ridicata fata de subiectul cautat
  3. Arata credibilitate si incredere din partea utilizatorilor

Pe langa acesti algoritmi, un website poate aparea printre primele rezultate daca are continut atractiv si placut. Asta se poate dovedi prin timpul petrecut de catre utilizatori pe pagina ta si de numarul de vizite pe care il inregistrezi.

Linkuri interne si externe

Credibilitatea si increderea motoarelor de cautare pot fi influentate si de catre diferite linkuri care trimit catre pagina ta. De exemplu, daca o pagina foarte cunoscuta contine un link catre site-ul tau, atunci motorul de cautare iti va oferi un loc mai apropiat de primele rezoltate.

De asemenea, in momentul in care folosesti linkuri catre alte pagini sau articole de-ale tale, motorul de cautare iti va acorda mai multa incredere.

Ce inseamna SEO pentru site-ul meu?

In momentul in care ai ales serviciile de optimizare website si ai inteles ce este SEO, ai facut un pas mai aproape de succes. Motoarele de cautare cauta multe informatii despre pagina ta, chiar si in reactiile din Social Media sau forumuri online. Acestea iau in calcul cuvinte cheie din continutul paginii si analizeaza cat de relevanta este pagina pentru aceste cuvinte.

Este important ca o pagina web sa fie optimizata pentru motoarele de cautare, astfel incat aceasta sa apara cat mai sus in rezultate. Pentru a putea face asta, exista diferite tehnici, precum:

  • Adaptarea titlului la continut
  • Folosirea cuvintelor cheie cu o anumita densitate
  • Folosirea imaginilor descriptive
  • Redactarea continutului clar si lizibil
  • Oferirea de continut atractiv si simplu de inteles

Recapitulare

Motoarele de cautare afiseaza rezultate in functie de preferintele utilizatorilor si de cuvintele cheie pe care acestia le folosesc. Asigura-te ca pagina ta este adaptata pentru motoarele de cautare, are continut atractiv si placut pentru utilizatori, foloseste cuvinte cheie si strategii SEO, contine imagini reprezentative si are text structurat simplu. Ce este SEO si ce inseamna SEO pentru site-ul tau? Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *